Ana Sayfa Gastronomi GEZİ GASTRONOMİ Çilekli Antep Fıstıklı Glutensiz Vegan Güllaç Tarifi!

Çilekli Antep Fıstıklı Glutensiz Vegan Güllaç Tarifi!

207
0

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaç, hem hafif hem de oldukça lezzetli bir seçenek olarak iftar sofrasının uyumlu bir tamamlayıcısı. Kolaylıkla vegan hale getirilebildiği için de oldukça pratik bir tarif. Çilek ve Antep fıstığıyla tadı bir üst kademeye taşınmış vegan güllaç tarifini mutlaka deneyin.

Vegan Glutensiz Fit Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

-840 mililitre Hindistan cevizi sütü (stevialı)
-4yaprakglutensiz güllaç
-1 kase antep fıstığı
-1 kase çilek

Vegan Glutensiz Fit Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

1-Sütü ocakta birkaç dakika ısıtın.
2-Küçük bir kap alın, güllaç yapraklarını kabın şekline göre birkaç parçaya ayırın. Parlak yüzeyleri üste gelecek şekilde dizmeye başlayın.
3-Her sırayı dizerken güllaç yapraklarını süt ile ıslatın. Yarısını dizince antep fıstıklarının 2/3’sini serpin ve güllaçları ıslatarak dizmeye devam edin.
4-Son kata gelince kalan tüm sütü üzerine dökün.
5-En az birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
6-Üzerini çilek ve antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet olsun…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz